SEM
(Google Adwords, Bing, Seznam, Yandex, osv.)

VELUX som sökord

Återförsäljare som marknadsför och säljer VELUX produkter såväl som konkurrerande produkter tillåts att köpa VELUX som sökord i syfte att generera trafik till målsidor som enbart visar VELUX produkter.

Återförsäljare som marknadsför och säljer VELUX produkter såväl som konkurrerande produkter får inte köpa VELUX som sökord i syfte att dirigera trafik till målsidor som visar andra produkter än VELUX originalprodukter.

Återförsäljare som enbart marknadsför och säljer konkurrerande produkter får överhuvudtaget inte köpa VELUX varumärket som sökord.

VELUX i annonstexter

Återförsäljare som marknadsför och säljer både VELUX produkter och konkurrerande produkter tillåts använda VELUX varumärket i annonstextens visningsadress (subdomän), förutsatt att annonstexten dirigerar trafiken till målsidor som enbart säljer VELUX produkter. Återförsäljarna är inte behöriga att använda varumärket i rubriker eller i annonstexternas beskrivningar.

Återförsäljare som marknadsför och säljer både VELUX produkter och konkurrerande produkter får inte använda VELUX i annonstextens visningsadress för att dirigera trafik till målsidor som visar andra produkter än VELUX originalprodukter.

Återförsäljare som enbart marknadsför och säljer konkurrerande produkter får överhuvudtaget inte använda VELUX i visningsadressen.

VELUX och Google tolererar inte textmanipulation, t.ex. ”VELUXsolskydd”, för att möjliggöra användandet av VELUX varumärket i annonstexter. VELUX Gruppen registrerar alla överträdelser och rapporterar dessa till Google.

Google Shopping (PLA)

VELUX som sökord

Google tillåter återförsäljare som säljer och marknadsför både VELUX produkter och konkurrerande produkter att köpa VELUX som sökord i alla sökmotorer i syfte att generera trafik till sina butiker och webbplatser.

Text i Google Shopping

VELUX Gruppen tillåter inte återförsäljare av konkurrerande produkter att använda VELUX i Google Shopping-texter, t.ex. ”VELUX solskydd”. Återförsäljare uppmuntras att i stället använda en mer allmän term som ”takfönster” när de vill dirigera trafik till målsidor som säljer enbart konkurrerande produkter.

Bilder i Google Shopping

Återförsäljare får inte använda VELUX originalbilder för att marknadsföra konkurrerande produkter i Google Shopping.

SEO

Sidtitlar, metabeskrivningar, rubriker, ALT-taggar för bilder samt länkbygge

Återförsäljare som marknadsför och säljer konkurrerande produkter får inte använda varumärket, t.ex. ”VELUX takfönster”, ”VELUX fönster” eller ”VELUX solskydd” i sidtitlar, rubriker, metabeskrivningar eller i ALT-taggar för bilder, om syftet är att marknadsföra sidor som säljer andra produkter än VELUX produkter.

Återförsäljare får heller inte använda VELUX varumärket för länkbygge till sidor som säljer och marknadsför konkurrerande produkter.