Fokus på första våningen

De ursprungliga murvärksvillorna är från början av förra seklet och har utvecklats till att bli en klassisk byggnadstradition för enfamiljshus i Danmark. Karaktärsbeskrivningen hos denna typ av villa är den typiska takhöjden och skorstenen, som normalt ligger mitt i huset. Murvärksvilla är fullt gjuten i sin form och arkitekten kan vara svårt att bygga om.

Denna villa byggdes 1930 och renoverades 2016. Under renoveringen öppnande man upp och installerade 6 olika takfönster.

"Även om rummen har blivit mindre efter att vi lagt till badrummet på första våningen, är vi fortfarande förvånad över att det är som ett helt nytt golv med mycket ljus och luft. - Ägaren


- Vårt tak var mycket lågt. Man kunde inte stå upprätt, och samtidigt var det mörkt och stängt på andra våningen. Vi valde därför att öppna upp i taket, vilket innebar att vi fick en helt ny våning. Det fanns inget badrum innan; så därför är vi så glada och överraskade - att även om rummen har blivit mindre, överskred effekten av att öppna en ny isolerad yta med takfönster detta - kompletterar ägaren.

De övre fönstren installerades i både barnrum, badrummet och i stora trapphuset. Speciellt den fjärrstyrda ventilationen i badrummet skapar daglig glädje.

- Jag har valt att badrumsfönstret att vädra en timme på morgonen efter att vi har badat. Då stängs fönstret automatiskt efter en timme har gått. Det är en superbonus.

Det finns totalt sex VELUX takfönster i detta hus: två VELUX INTEGRA® (fjärrstyrda takfönster), två manuella pivåhängda takfönster och två kulturtakfönster (GVR).


Se galleri

Använda produkter

Kom igång!