Läs och lär om inomhusklimat

Ett sunt hem för både kropp och själ

Forskningen är enig om att en bra bostad ska ha mycket dagsljus, bra ventilation och en jämn temperatur för att vara hälsosam. Detta är relevant eftersom vi spenderar mycket av vår tid inomhus, både i hemmet, på jobbet och i skolan. Här har vi samlat intressanta och lärorika artiklar och videos som berör dagsljus, hälsa och ventilation.

Är du redo att släppa in mer dagsljus och frisk luft i ditt hem?

6 tips till ditt nya hem

Tord Olafsson är expert på nybyggnationer och ger dig råd för hur du kommer igång med din drömbostad. Här lägger han särskild tonvikt vid fördelarna med att installera VELUX-takfönster i ditt hem från början.

Välj nordisk kvalitet när du köper takfönster

När du väljer en nordisk leverantör kan du vara säker på att få de bästa råden och den främsta servicen – och ett takfönster som är särskilt utvecklat för det nordiska vädret.

Så här uppgraderar du dina VELUX pivåhängda takfönster

Om du redan har ett installerat takfönster i ditt hem, gläder du dig säkert redan åt den stora mängden dagsljus som strömmar in i ditt hem. Men visste du att du snabbt och enkelt kan uppgradera dina manuella fönster så att de blir ännu smartare? Vi guidar dig här.

Ge familjen ett hälsosammare inneklimat - automatiskt

Det är viktigt för vårt inomhusklimat att vädra ordentligt – helst tre gånger om dagen – för att undvika att luften blir stillastående med partiklar, päls, fukt och lukter.Ett smartare hem gör livet lättare!

Robotdammsugare, intelligent belysning och automatisk ventilation är redan en del av vår vardag och våra hem kommer bara att bli smartare i den närmaste framtiden.


Skapa ett sunt inneklimat

Vi behöver frisk luft, dagsljus och en behaglig temperatur för att skapa ett bra inomhusklimat. Här följer några bra tips på hur du optimerar kvaliteten i ditt hem.

5 tips till en god natts sömn

God sömn är lika viktigt för din hälsa som motion och hälsosam mat. En sömnexpert ger här sina bästa tips på hur man får en god natts sömn. Har du sovit gott? Det är en ganska vanlig fråga – och det är faktiskt en viktig fråga.

Så väljer du rätt gardin

Optimera dina VELUX-takfönster med en gardin som uppfyller dina behov – oavsett om du vill skärma av solen, mörklägga ditt sovrum eller tillföra ett dekorativt inslag.

Kondens

VELUX inneklimatskola del 1: Kondens

Det finns ofta enkla förklaringar och lösningar om du misstänker att du har ett läckande takfönster. Den vanligaste orsaken till fukt på och omkring takfönstret är nämligen kondens. VELUX tipsar om vad du kan göra!

3 tips för att ta tillvara på dagsljuset till fullo

Vi spenderar idag en stor del av vår tid inomhus. Därför är det viktigt att inomhusklimatet är så bra som möjligt. VELUX har tagit fram en elegant lösning som gör att du med gott samvete kan glömma vädringen.

Nu kan ljuset öka värdet på huset!

Slipa trägolvet, måla väggarna, bättra på färgen på köksluckorna, putsa fönsterna... Listan på små saker som krävs i din bostad kan göras lång...

Ljudisolering och tak

Ljudnivån i en byggnad påverkar arbetsro och avslappning. Mycket ljud och buller kan upplevas som stressande och kan få personerna som vistas i miljön att må dåligt...